Een getrainde specialist informeert de cliënt over de werking van de Plasmalite. Na de anamnese wordt een testpatch uitgevoerd, waarbij wordt geëvalueerd of de behandeling geschikt is voor de cliënt en welke instellingen moeten worden gehanteerd. Diverse huidproblemen, zoals pigmentstoornissen, vasculaire aandoeningen  kunnen selectief worden behandeld. De verbetering is soms direct, maar in ieder geval binnen 2 à 3 weken zichtbaar.

Door hoog energetisch licht op de huid te flitsen verbetert het algehele huidbeeld. De energie van de lichtflits wordt door de huid geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de huid aangezet tot vernieuwing en worden pigmentvlekken en rode adertje Uiteraard zijn, afhankelijk van het probleem, meerdere behandelingen nodig.

De methode is geschikt voor het verwijderen van:

* kleine vaatjes op de benen
* rode vaatjes in het gezicht
* diffuse roodheid van het gelaat
* spinneavi en kleine kersangiomen

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de indicatie. Algemeen zijn voor huidverbetering in principe 3 tot 6 behandelingen nodig. Vaak na 1 behandeling is er al beduidend verschil te zien.
Sommige mensen zijn gevoeliger voor licht dan anderen. Daarom is het van belang, dat de cliënt eerlijk is bij het invullen van het anamneseformulier. Cliënten dienen 4 weken voor de behandeling blootstelling aan zon of zonnebank en het gebruik van selftanningsprodukten te vermijden.

Plasmalite is de modernste technologie voor esthetische behandelingen, die gebaseerd is op een unieke combinatie van gepatenteerde polymeren filters met fluorescentie technologie,

een lichtbron met een selectief gedeelte uit het lichtspectrum, pulsvorming en een huidkoelsysteem. Door deze combinatie biedt Plasmalite een veilige en effectieve methode voor huidverbetering en haarverwijdering.Wie kunnen er behandeld worden?
In principe kunnen alle cliënten met een Fitzpatrick classificatie van I – V veilig worden behandeld.

Met de volgende contra-indicaties moet rekening worden gehouden:

Fotosensibiliserende stoffen
Cortisonen
Overgevoeligheid voor licht
Actieve locale- of systeeminfecties
Verlaagd immuunsysteem
Bloedverdunnende middelen
Zwangerschap
Recente bruining (< 3 weken)
Zijn er ook neveneffecten?

De meeste cliënten ervaren een licht ongemak. In de meeste gevallen is er geen noodzaak voor een plaatselijke verdoving. Neveneffecten als erytheem en oedeem, die kunnen ontstaan, verdwijnen binnen 15 tot 30 uur. De huid kan 1 of 2 dagen strak aanvoelen.

 

Prijzen:

Prijzen pigmentvlekken (per behandeling)
Volledig gelaat                                 € 115,00
Volledig gelaat en hals                       € 145,00
1  plek                                           €   25,00
2  plekken                                      €   55,00
Decolleté                                         € 125,00
Handen                                          €   60,00

Prijzen Rode adertjes / couperose
deelbehandeling (enkele vaatjes)             € 35,00
beide wangen                                     € 65,00
beide wangen en neus en kin                 € 85,00