Met elektrische coagulatie worden Couperose, Teleangiëctasieën, Spinnaevi en andere kleine vaatafwijkingen behandeld. Tijdens de behandeling ga ik met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

 

Couperose

Couperose is een milde vorm van Rosacea. Dit is een chronische huidaandoening in het gelaat, waarbij vooral de felrode kleur op de wangen en de neus opvalt. Behalve roodheid kunnen ook uitgezette bloedvaatjes (Couperose), puistjes en bultjes voorkomen. De oorzaak van deze huidaandoening is niet bekend. Wel wordt het gebruik van alcohol en gekruid voedsel afgeraden, omdat dit tijdelijk de verwijding van de oppervlakkige haarvaatjes kan verergeren. Ook overmatige bloodstellng aan de zon is niet aan te raden.
Indien u kampt met een wat zwaardere vorm van couperose kan het aan te bevelen zijn om te kiezen voor licht- of lasertherapie. Deze therapie is weliswaar wat kostbaarder, maar werkt efficiënter. Coagulatie zou in een dergelijk geval vele behandelingen vereisen, wat relatief gezien niet voordelig is.
Bij alle behandelingen van couperose geldt dat onderhoud nodig is. De huidtherapeut kan niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet u de huid goed beschermen tegen warmte/koudverschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek in principe niet aan te bevelen en vergroot roken ook de kans op nieuwe vaatjes.

 

Teleangiëctasieën

Dit zijn kleine chronisch verwijde bloedvaatjes, die voorkomen in het gelaat. Deze vaatjes komen vooral voor op de wangen, neus en kin. Omdat ze niet vanzelf verdwijnen en vooral cosmetisch storend kunnen zijn, worden ze verwijderd d.m.v. electrische coagulatie. Doordat de adertjes in de huid slapper worden, kunnen deze gaan verwijden. Ook hierbij is het aan te bevelen geen alcohol of gekruid voedsel gebruiken. Pas ook op voor overmatige blootstelling aan de zon. Vermijd ook sterke wisselingen in temperatuur, zoals bijvoorbeeld het gebruik van (te) warm of (te) koud water. Ook wisselbaden, het gebruik van de sauna en daarna afspoelen met koud water is niet goed voor deze kwaal.

 

Spinnaevi
Spinnaevi zijn verwijde bloedvaatjes in de vorm van een spin. Deze bestaan uit een rode vlek en daaruit komen fijne, uitstralende vertakkingen voort (de pootjes van de spin). Deze aandoening kan aangeboren zijn, maar ook later ontstaan, o.a. door beschadiging. Bij deze aandoening is het gebruik van alcohol of gekruid voedsel af te raden. Deze ‘spinnetjes’ kunnen d.m.v. electrische coagulatie worden verwijderd.

 

Fibromen

Fibromen worden vanwege de vorm ook wel steelwratjes genoemd. Ze zijn meestal goedaardig en opgebouwd uit bindweefsel. Ze kunnen ook worden verwijderd d.m.v. electrische coagualtie, waarbij het ‘steeltje’ wordt behandeld waardoor de wrat zal verdwijnen.

 

Prijzen

Rode adertjes I Couperose

Deelbehandeling (enkele vaatjes) € 35,00
Beide wangen € 65,00
Beide wangen, neus en kin € 85,00

 

Fibroom I Steelwratje I Spineavi bedrag na intake te bepalen